LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

DUITSLAND

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

 

 

 

 

wuppertal

Te midden het hart van het industriële Ruhrgebied ligt Wuppertal. De stad herbergt maar liefst 4.500 geklasseerde historische gebouwen.

schwebebahn wuppertal

De Duitse keizer Wilhelm II gaf opdracht tot de bouw van de schwebebahn. Na 3 jaar  was in 1901 ingenieur Eugene Langen klaar met de realisatie ervan.

checkpoint charlie berlijn

Citytrip naar Berlijn: Brandenburger Poort, Reichstag, Checkpoint Charlie… Maar  we bezoeken ook minder bekende pareltjes als het Stasi Museum (over het voormalige Oostduitse Ministerie voor Staatsveiligheid) en het Anti Oorlogs-museum dat voor het eerst zijn deuren opende in 1925.

 

Reisliteratuur over deze bestemming   

Reisgids Berlin

Damien Simonis & Pierre Adenis

 

Uitgebreide inleiding over de stad met achtergrondinformatie over heden en verleden, eten en drinken en kunst. Aangevuld met speciale reportages (Joodse gemeenschap, Marlene Dietrich, Potsdammer Platz), practische informatie en gedetailleerde kaarten

 

National Geographic/Kosmos 271 blz - paperback

 

Vergelijking met X onbekenden

Lydia Verbeeck

 

Eerste deel van een thrillerreeks rond het hoofdpersonage reisleidster Sofie Catoor. Op een groepsreis naar Dresden komen heden en verleden samen. Gebeurtenisen uit de Tweede Wereldoorlog versmelten met de groeiende recessie in de eurolanden  tot een explosief mengsel. Daarnaast zorgen de groep reizigers én het thuisfront van Sofie voor verrassende wendingen.

 

Manteau – 399 blz  paperback

TOP

© 2004-2013 T/A/S bvba