LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

KROATIE

 1 / 2  
donaucruise vukovar

Aan boord van het riviercruiseschip The Elegant Lady gaat het vanuit Boedapest naar Vukovar (KroatiŽ) en Novi Sad (ServiŽ). Deel 1 van een Donaucruise die ons tot de Bulgaarse grens zal voeren.

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

   

 

 

 

 

 

 

 

 

kvarnerbaai kroatie

De Kvarnerbaai was de thuis-basis van de adellijke families Zrinski en Frankopan. De regio herbergt heel wat historisch erfgoed en religieuze gebouwen.

strand kvarnerbaai kroatie

Kvarner was de bakermat voor het toerisme in KroatiŽ. Al midden 19e eeuw kwamen de meer gegoeden in de winter naar de baai om te kuren.

natuurpark kvarnerbaai

Een opvallend groene regio is de Kvarnerbaai met natuurparken en Nationale parken. Het gebied rond de Plivici meren is zelfs beschermd door de Unesco.

Reisliteratuur over deze bestemming

Rough Guide KroatiŽ

Jonathan Bousfield

 

Nederlandse uitgave van de bekende reisgidsen. Met een beschrijving per regio, aangevuld met gedeatilleerde kaarten of stadsplattegrond. Hoofdstukken over religie en geschiedenis complementeren de informatie.

 

Uitgeverij Unieboek - 488 blz. - paperback

 

Wat & Hoe KroatiŽ

Ron Stuart

 

Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken, een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots en excursies met de kinderen. Verder een uitgebreide reiswijzer voor elke regio van KroatiŽ, aangevuld met een waaier aan adressen.

 

VBK Uitgevers Ė 190 blz Ė pocket

 
 

© 2004-2013 T/A/S bvba